sidhuvud

Vändpunkt!

Dom sista inläggen i bloggen har bara handlat om sjukdom och död, känns det som, så nu är det dags att vända skutan. Till helgen påbörjar vi äntligen det delprojekt som kommer att bli det viktigaste i hela detta "byggauppengård"-projekt.

 

 

En RIDBANA.

 

Hela min verksamhet hänger på att ha en plats där hästarna kan arbetas, både dom som rids och även unghästar som ska "tämjas". En plats med ett bra underlag där man slipper tänka på om det är halt vid regn och gropigt, som åkerplätten vi hållit till på. Det betyder också att vi kan börja ha visning av våra PRE både hingstarna, saluhästar och våra kommande föl. Kanske nån också är sugen att komma och provrida nån av våra P.R.E om man är nyfiken på rasen och aldrig ridit en. Förhoppningsvis, om vi kommit oss klara, så kanske vi kan bjuda in till en PRE-dag under augusti vilket skulle vara väldigt kul.


Med en ridbana känns det som om vi äntligen börjar gå mot rätt riktning. Det har varit ett tufft "byggauppengård"projekt och vi har avsatt enormt med arbete de sista 3 åren. När vi nu tänker tillbaka så förstår varken jag eller Robban att vi klarat ut det såhär långt. Det har inte bara varit arbete heller utan väldigt mycket nytt att sätta sig in i gällande jord och skogsbruk, en massa regler och papper som ska åt alla håll om man så bara släpper en fis ute på gårn. Men, ingen panik, utan vi lär oss väl med åren.


Så nu har vi börjat förbereda ridbanearbetet med att släpat sly och idag har vi träningsvärk, uppifrån och ner. Naturligvis så ha vi valt att lägga ridbanan (eller egentligen den enda plats vi kan ha den på) på en plats där vi först måste dika, lägga i trummor och flytta en bit av vägen, men sen är det bara att börja gräva och schakta till, med början till helgen.


Ps, hästarna mår hyggligt bra. Bara Rumba som fortfarande är lite snorig och nån host kommer ibland från henne, Heleno och Cherokee.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Linda » Dunderentré:  ”Ja, nog blev det lite snopet alltihopa.. Dino och de andra är friska än iallafal..”

  • Mari » R.I.P Difusa:  ”KRAM TILL ER!!”

  • Linda » R.I.P Difusa:  ”Beklagar! Vilken tragisk historia. Hennes föl får henne att leva vidare iallafal..”

  • Petra » Du fattas mig, Maggan!:  ”Carina, det är fantastiskt att fått lära känna Maggan. Det har varit en fantasti..”

  • Carina » Du fattas mig, Maggan!:  ”Tack Agneta och Åsa! Man önskar att man fick ha kvar sina trotjänare för evigt, ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-