sidhuvud

Mycket Botijo nu!

... och så får de bli. Det går stadigt frammåt med honom och det blir roligare och roligare för var gång han rids. Igår travades han i båda varv och höll igång ända tills Therese bad honom sakta av till skritt. Lite vingligt men ändå så balanserat att han kunde hålla igång. Nu är han heller inte lika känslig i munnen utan börjar kunna ta olika tygelkommandon. Då är det dags att koppla ifrån fegsnöret (som jag redigerat bort på fotot :) ) och släppa dom för vinden... hmm. Kan kanske tyckas märkligt att ha fegsnöre på honom men det beror helt enkelt på att vi inte har en inhängnad ridbana att tillgå och därför är det en ren säkerhetsgrej tills dess det känns helt 100 att han går att manövrera och förstår att ett tygeltag kan betyda STOPP och inte fullfart till grannens islandshästar. Just det här med säkerhetstänk är enormt viktigt och jag tror jag fått det med mig från Svedens Ponnyklubb som fostrade mig i början. Här var det alltid full fokus på säkerheten och man förmanades hela tiden att tänka steget före hur man hanterade sin häst och hur man red den och att alltid visa hänsyn till andra runt omkring en. Det är jag tacksam för idag då det sitter i benmärgen, olyckor händer ändå så varför utmana dom. I helgen ska vi ta en premiärtur, uppsuttet, med Botijo ut i skogen, det kommer han att uppskatta.


Inte är det långt kvar heller tills att Difusa ska leverera, hon är närmare bestämt på 326:e dygnet. Det ser ändå ut som det är ett litet tag kvar men eftersom hon fölar för första gången hos mig så vet jag ju inte riktigt vilka tecken hon kommer visa. Men dom flesta brukar iallafall fylla juvret fullt ut så jag får tro på det. Ska bli spännande att se vad som kommer ut. Fölungen kommer vara till salu så håll utkik om ni letar efter ett föl. Han/hon har goda förutsättningar att bli riktigt bra... men det är klart att all avel är som ett spel på lotteri också.

Trevlig helg på er!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Linda » Dunderentré:  ”Ja, nog blev det lite snopet alltihopa.. Dino och de andra är friska än iallafal..”

  • Mari » R.I.P Difusa:  ”KRAM TILL ER!!”

  • Linda » R.I.P Difusa:  ”Beklagar! Vilken tragisk historia. Hennes föl får henne att leva vidare iallafal..”

  • Petra » Du fattas mig, Maggan!:  ”Carina, det är fantastiskt att fått lära känna Maggan. Det har varit en fantasti..”

  • Carina » Du fattas mig, Maggan!:  ”Tack Agneta och Åsa! Man önskar att man fick ha kvar sina trotjänare för evigt, ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-