sidhuvud

Ridning!

Nu jäklar händer det grejer här på farmen och såna grejer som liksom var målet med hela den cirkus vi varit inne i de senaste 2 åren - arbete med hästarna!
Hux flux så står 3 st för inridning, Botijo, Cherokee och, hör o häpna, Campanilla :) Jag har i alla år sagt att så småningom ska vi rida in Campanilla men det har inte blivit av eftersom det har varit meningen att hon skulle stått med föl varje år och nu när Therese kom med kravet att hon MÅSTE ridas in så gjorde vi slag i saken, naturligvis. Så igår tog vi ut henne med vojlock och gjord och jag kastade upp Therese. Campanilla brydde sig inte ett dugg utan vi skrittade runt på volten några varv så var det bra med det. Idag sadlade vi henne och Therese kastades upp sen gick vi en liten vända från stallet, inga som helst problem och det är som att hon aldrig gjort annat. Vad jag vet så har hon aldrig haft varken sadel eller ryttare på ryggen, borsett att jag satte mig upp en gång för några år sedan, så hon är bara helt fantastisk. Så nu fortsätter vi med det när det var så okomplicerat och kommer inom kort kunna njuta härliga uteritter med henne. Ser verkligen fram emot det för jag tror hon kommer vara rikigt härlig att rida.

Idag gick också startskottet för Cherokee´s inridning men här väljer vi nog att följa "regelverket" och ta allt från A-Ö. Hon är ung, grön och har inte så mycket livserfarenhet och då får ingenting forceras. Cherokee måste jag vara klar med till hösten och efter det sälja henne, tyvärr:)), men hon är för bra för att bli sällskapsdam här hemma, hon ska ut på dressyrbanorna för det är där hon kommer höra hemma.

 

Så nu är det fullt upp och den här våren har varit riktigt rolig, Botijo blev godkänd avelshingst och inriden, Difusa fick ett fint och välskapt  föl utan några som helst komplikationer, Heleno är igång igen och vi fortsätter jobba med stona. Nästa steg blir att återuppta träningarna och då blir det med Botijo och Heleno. Det är ett absolut måste om man ska komma frammåt, man behöver någon som ger en feeback och kan komma med ideer och banna en när man håller på att lägga sig till med bekvämligheter. Så jag hoppas att hon jag tränat ett tag för tidigare vill förbarma sig över oss igen!

 

Ha de gott!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Linda » Dunderentré:  ”Ja, nog blev det lite snopet alltihopa.. Dino och de andra är friska än iallafal..”

  • Mari » R.I.P Difusa:  ”KRAM TILL ER!!”

  • Linda » R.I.P Difusa:  ”Beklagar! Vilken tragisk historia. Hennes föl får henne att leva vidare iallafal..”

  • Petra » Du fattas mig, Maggan!:  ”Carina, det är fantastiskt att fått lära känna Maggan. Det har varit en fantasti..”

  • Carina » Du fattas mig, Maggan!:  ”Tack Agneta och Åsa! Man önskar att man fick ha kvar sina trotjänare för evigt, ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-