sidhuvud

Friska ?

Nästan friska iallafall, feberfria men med lite hosta. Heleno som i förrgår hade en 2:a febertopp stod igår hela dagen med normala 37,4 så då får vi hoppas att det fortsätter så. Nu har vi klarat oss ganska bra ändå och ingen har varit så sjuk så vi har varit tvungen att sätta in nån medicinering. Hostan känns inte heller så farlig och det kommer nån torrhost ibland. Det är nog Rumba som varit mest loj och snorig men det är inte så konstigt heller. Ingen annan har visat några symptom så jag hoppas dom ska klara sig, det borde ha brutit ut redan isåfall och det är väl vaccineringen som hjälper dom. Såklart är det tråkigt att det blir en vila på 1 mån, men just nu är jag glad att det inte blev värre än såhär, det hade ju kunnat vara kvarka eller transportsjuka och det hade verkligen inte varit kul.

 

A2 är verkligen lurigt och det är inte alls konstigt att det går runt, runt i stallarna hela tiden. Hade nu Rumba varit vaccinerad så hade jag kanske inte märkt av några symptom men hon hade ju burit på smittan och hade jag då stallat in henne i nåt stall där folk är ute och tävlar så hade det ju spridit sig som en löpeld, för smittsamt var det verkligen. Läste att det smittar så långt som 45 m och då gäller det nog att verkligen hålla på karensen.

 

Här finns en bra länk att läsa om A2 >>

 

 Tjolahopp!

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Linda » Dunderentré:  ”Ja, nog blev det lite snopet alltihopa.. Dino och de andra är friska än iallafal..”

  • Mari » R.I.P Difusa:  ”KRAM TILL ER!!”

  • Linda » R.I.P Difusa:  ”Beklagar! Vilken tragisk historia. Hennes föl får henne att leva vidare iallafal..”

  • Petra » Du fattas mig, Maggan!:  ”Carina, det är fantastiskt att fått lära känna Maggan. Det har varit en fantasti..”

  • Carina » Du fattas mig, Maggan!:  ”Tack Agneta och Åsa! Man önskar att man fick ha kvar sina trotjänare för evigt, ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-