sidhuvud

Heleno BRH VI

  

Född: 2000

Codigo: 190101002210230

Uppfödare:  Yeguada BRH, Enrique Benito Rodriguez.

 

 E: Risueño IV
U: Centellita
UE: Centella V


Färg: Svart, ggEaaaCC, lämnar svart, brun och fux.

Mankhökd: ca 162 cm

Friröntgad och testad för piroplasmos negativt (pirofri)
CEM, EAV, EIAV - UA.

Heleno BRH VI är en ren Guardiola, en blodslinje som har framtagits under decennier av noggrant avelsarbete och är högt aktad i Spanien. I Helenos stamtavla hittar man bla hans morfar Centella V, en mycket betydande hingst i spansk avel och  Spansk champion. Helenos mormor Barilla är Spansk resersto champion.

Heleno BRH VI är uppfödd hos Yeguada BRH, Enrique Benito Rodriguez, vilken är en av Spaniens främsta uppfödare som tagit fram många fina dressyr-PRE som flitigt tävlas ända upp till GP nivå i  bla både Spanien och USA. Helenos genetik är mycket välbeprövat när det kommer till både dressyr, doma vaquera samt genom åren på morfologiska tävlingar. 
Vid de morfologiska tävlingarna har Guardiola-blodet tagit många fina utmärkelser.
Vid stuteriet, Yeguada BRH, så har Heleno´s mamma Centellita verkat i många år och hon har hela 18 avkommor inskrivna i stamboken, bla Morfeo BRH exporterad till USA och tävlad upp till FEI Inter II och utbildad GP. Centellitas dotter Ingeniera är fortsatt verksam i stuteriet och hon har lämnat 12 avkommor bla, Borneo BRH (exp Österrike) och Bolero BRH (exp USA). Heleno´s systerdotter Tibetana är också verksam vid Yeguada BRH och har lämnat 8 inskrivna avkommor bla Silencio BRH och Romano BRH, båda exporterade till USA.

 

Heleno BRH VI är en välproportionerlig maskulin PRE-hingst av mycket god modell. Han har stor utstrålning och ett temperament och en arbetsvilja som gör det roligt att arbeta med honom. Han är modig och framåt.
 

Heleno BRH VI har bra gångarter med god takt och har belönats med 8:or för skritt och galopp på morfologisk tävling. Han har en stark fysik vilken ger en extra känsla när man rider honom.


Heleno BRH VI  är avelsgodkänd av Cria Caballar i Spanien 2004 och Svenska Hästavelsförbundet 2005.
Länk till kritik från avelsvärdering SH >>


Heleno BRH VI verkar via semin 2020.

 

 

Stamtavla >>

Betäcka med Heleno BRH VI

 

Kommer finnas tillgänglig via semin 2020. Här hittar du mer information och formulär för bokning >>

 

Följ Heleno på FB