sidhuvud

Ganador!

Det var uppenbarligen inte tomt för nu har han uppenbarat sig - Ganador. Difusa fick vaxproppar/mjölkdroppar vid lunch igår men fortsatte lungt att beta och visade inga tecken på att nåt var pågång. Vi tog in dom lite tidigare på em, ifallatt, men det hände inte så mycket förrän jag var och tittade till henne vid 22-tiden då hon stog och tittde rakt fram och hade låtit kvällshöt vara. Så jag gick in och tittade på Debatt och gick sedan tillbaka och då hörde jag henne ligga och krysta. Sprang ner och hämtade Robban och när vi då kom tillbaka så var han ute och allt såg ut som det hade gått smärtfritt :) Så enormt skönt och jag tackar för att jag slapp vara med utan bara kunde komma och njuta av det när det var nästan klart :)  Han föddes med vinnarhuva, som Jojo berättade för mig att det heter, som jag aldrig har hört talas om och det betyder att fostersäcken sitter som en nerdragen mössa och bara andingsvägarna är framme och det var lite kul eftersom jag bestämt sedan tidigare att om det skulle bli en hngst så skulle han heta Ganador som betyder vinnare på Spanska, roliga tillfälligheter:)

Men sen följde några timmar av att försöka hjälpa den stora och långbenta herrn att komma upp och dia. Vi fick hålla på till 0400 innan vi kände oss helt säkra på att han fått i sig det som var nödvändigt av råmjölken. Och när han inte kom till att dia bra så blev också efterbörden kvar längre än vad som är önskvärt så vi var lite oroliga ett tag. Difusa var väldigt spänd och det tog ett tag innan hon släppte till mjölken och inte var hon så särskilt  glad i att bli mjölkad heller men trägen vinner och tillslut insåg hon att det var ganska befriande. Nu har vi fått hjälpa till när han ska dia och hålla i Difusa samt mjölka lite innan så spänningarna släpper i juvret. Snart ska han nog fixa det helt själv för han är väldigt pigg och bestämd.

Precis ute i vida världen....

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Linda » Dunderentré:  ”Ja, nog blev det lite snopet alltihopa.. Dino och de andra är friska än iallafal..”

  • Mari » R.I.P Difusa:  ”KRAM TILL ER!!”

  • Linda » R.I.P Difusa:  ”Beklagar! Vilken tragisk historia. Hennes föl får henne att leva vidare iallafal..”

  • Petra » Du fattas mig, Maggan!:  ”Carina, det är fantastiskt att fått lära känna Maggan. Det har varit en fantasti..”

  • Carina » Du fattas mig, Maggan!:  ”Tack Agneta och Åsa! Man önskar att man fick ha kvar sina trotjänare för evigt, ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-