sidhuvud

Kolik

Så var midsommar över och vi hörde till de tacksamma som fick fint väder både midsommarafton och dag. Båda dagarna firades lugnt här hemma, Therese och jag fick oss ett dressyrpass på Heleno och Botijo på midsommarafton och därefter lite grillat, sen på midsommardagen blev det knytklas med närmaste släkten, mysigt att bara vara hemma och ta det lugnt. Både Botijo och Heleno har kommit igång bra. Heleno känns oförskämt fräsch för att faktiskt inte ha gjort nåt på närmare 2 år. Han besitter en enorm styrka denna häst och man kunde tro att han skulle vara stel och ouppmärksam men inte han inte, han ger 100%. Konditionen däremot är väl lite si och så, så det är den vi får jobba mest med nu, men det är ganska tacksamt ändå och man får tänja gränsen lite i taget, gång för gång. Det blir tempoväxlingar och skolor för hela slanten.

 

Idag mådde Maggan inte så bra. Hon började flema på fm och ville inte äta ute och hon visade tydligt att det inte stod rätt till med magen. Avvktade till lunch för att se om det skulle ge med sig, tempade och promenerade runt med henne men hon fortsatte att flema och la sig ner vid några tillfällen så jag fick ringa in vet för att få hjälp med henne. Hon visade inga stora symptom på kolik men eftersom hon har en tidigare historia med upprepade kolikanfall så kändes det bättre att ringa för tidigt än att vänta ut det. Vet kom och konstaterade lindrig kolik och behandlade henne därefter med smärt/avslappnande och parafin. Hon hade varken puls eller temp utan var mer hängig och aptisk innan men efter vets behandling så kom magen igång bättre och så snart sederingen gått ur kroppen på henne och hon fått vila lite så börjad hon humma och tigga efter mat, så nu håller jag tummarna att det bara var känningar som inte kommer tillbaka. Maggan har ju trots allt nått den hedervärd åldern av 23 år och några år till vill vi faktiskt ha henne kvar.

 

Ha det gott!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Linda » Dunderentré:  ”Ja, nog blev det lite snopet alltihopa.. Dino och de andra är friska än iallafal..”

  • Mari » R.I.P Difusa:  ”KRAM TILL ER!!”

  • Linda » R.I.P Difusa:  ”Beklagar! Vilken tragisk historia. Hennes föl får henne att leva vidare iallafal..”

  • Petra » Du fattas mig, Maggan!:  ”Carina, det är fantastiskt att fått lära känna Maggan. Det har varit en fantasti..”

  • Carina » Du fattas mig, Maggan!:  ”Tack Agneta och Åsa! Man önskar att man fick ha kvar sina trotjänare för evigt, ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-