sidhuvud

Seni zagalo

  

Född: 2013

Codigo: 724015130300391
GCGI: 108.49 (high rep)

Uppfödare:  Yeguada Senillosa

 

E: Seni Limonero II
U: Seni Zagala
UE: Seni Indio


Färg: Fux

Mankhöjd: ca 166 cm


Friröntgad och testad för piroplasmos negativt (pirofri)
CEM, EAV, EIAV - UA.

Seni Zagalo köpte vi av Barcelona Horses i oktober 2021 och han uppfödd av Yeguada Senillosa, ett stuteri som 1977 förvärvade 5 st avelston från MF Escalera som grund.
Yeguada Senillosa anses som ett av de främsta stuterierna som fokuserat sin avel på funktionallitet i kombination med en bra typ. Detta har dom lyckats med och man ser snabbt om en P.R.E härstammar från detta stuteri. Vi anser att deras hästar är genomgående barockt eleganta. Kvadratiska med långa ben och enormt bra överlinje och halsansättningar. 
De har genomgående också mycket bra gång, både skritt, trav och galopp vilket dom tagit mycket priser för både på dressyrtävlingar på hög nivå samt morfologiska tävlingar.
För oss är det en enorm ära att äga en hingst från Senillosa, något vi drömt om i många år.


Seni Zagalo är en ren genomgående Senillosa men hans farfar, Rebelde VII är uppfödd av Bohorquez, en hingst med 177 inskrivna avkommor. 
Hans morfar är Seni Indio med 167 inskrivna avkommor och nog den mest betydande avelshingsten hos Senillosa och för aveln av P.R.E för övrigt. Denna hingst var f.ö. halvbror med vår Fuer Orla. 

Seni Zagalo är en mycket rastypisk hingst. Han är korrekt i sin exteriör, välbenad, kvadratisk med mycket bra bog och halsansättning och bra storlek. Han har också ett mycket vackert huvud. Hans temperament är energiskt men alltid sansat och han har en mycket bra och hög arbetsmoral. Vi tycker att Seni Zagalo har allt
 

Seni Zagalo hör till de P.R.E som vi anser har de bästa gångarter man kan hitta. 
Framförallt uppskattar vi hans kadens och längd, vilket kan vara svårt att hitta inom rasen. 
Trots att han har stor gång så är han ändå lika smidig för samling. 


Seni Zagalo har under några år gått i 4-spann och det är ett bevis på att han har ett trevligt temperament och det kräver också en P.R.E med särskilt bra skritt och galopp.


Seni Zagalo  är avelsgodkänd av LGANCCE och har ett globalt genetiskt index av 108,49 med hög repetition och ingår i grupp A. Medelvärde för PRE är 100.
Nedan kan ni ta del av det globala indexet och se med vilken sannolikhet han nedärver vissa egenskaper.


Seni Zagalo är utbildad av professionell ryttare vid Barcelona Horses upp till ungefär MSVB.
Han har också fått lära sig passage, piaff och spansk skritt.
Vi kommer fortsätta hans utbildning i dressyr med målet att nå S:t George och kvala in på listan för ANCCE Cup. Han kommer också visas vid kommande morfologiska tävlingar inom ANCCE.

Seni Zagalo verkar via semin 2022, TAI. 

 

Stamtavla >>

Betäcka med Seni Zagalo

 

Kommer finnas tillgänglig via semin 2022. Här hittar du mer information och formulär för bokning >>

 

Video