sidhuvud

Dunderentré

Så var vår Rumba på plats och det med besked. Inte hade hon bara långa öron utan hon hade A2 med sig också.  


I söndags åkte jag och syster till Enköping och hämtade henne och det var enormt spännande att få träffa henne. Inga problem att lasta utan hon klev på släpet som hon inte gjort annat och stod snällt hela vägen. Alltid lite nervöst att hämta upp en häst som man inte känner och just i en lastningssituation.  Väl hemma så knatade hon in i stallet lite spänd men dom andra välkomnade henne och accepterade en ny kompis på 10 min, så var det inte mer med det. Heleno och Botijo var dom som gjorde minst väsen, vilket betyder inget väsen alls, av sig. Jag tror inte det finns finare killar än dom, riktiga gentelmän, är vad dom är.

 

På måndagen började Rumba hosta lite oroande och när vi tempade henne på kvällen så hade hon feber . På tisdagen började Heleno hosta lite och visade feber, han med. Nästa på tur blev Cherokee, hosta och feber. Så på tisdagkväll kom min vet ut och tog prover och kollade igenom dom. Ingen av dom var särskilt allmänpåverkad så vi hoppades ändå på en vanlig förkylning.  Men idag kom analyssvar och det visade hästinfluensa så nu är vi satt i karantän - vilken vi iofs påbörjade redan i tisdags.  Ingen annan har visat några symptom, peppar, peppar och det är väl vaccineringens förtjänst och Rumba, Heleno och Cherokee är lindrigt sjuka, så jag får va glad ändå. Ikväll var dom extremt hungriga allihop också och då känns det bra :)

Jag som hade planer på att visa Campanilla i Näsbyholm den 25:e men det går ju inte nu då. Så det är ju lite tråkigt.

Men, jag är så enormt glad i Rumba, A2 eller inte. Vilken fin tjej och när hon vuxit klart och fått lite mer muskler så kommer hon bli så flott. Hon har en härlig utstrålning och när hon rör sig så kan man inte låta bli att bli glad.

Hon är jättetrevlig att hantera och så go och mysig. Inget verkar uppröra henne särskilt och trots att hon får lov att gå i egen hage så tar hon det med ro.

 

Så jag kunde inte ha gjort ett bättre val och hon är verkligen en värdig efterträdare till vår Difusa <3

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Linda » Dunderentré:  ”Ja, nog blev det lite snopet alltihopa.. Dino och de andra är friska än iallafal..”

  • Mari » R.I.P Difusa:  ”KRAM TILL ER!!”

  • Linda » R.I.P Difusa:  ”Beklagar! Vilken tragisk historia. Hennes föl får henne att leva vidare iallafal..”

  • Petra » Du fattas mig, Maggan!:  ”Carina, det är fantastiskt att fått lära känna Maggan. Det har varit en fantasti..”

  • Carina » Du fattas mig, Maggan!:  ”Tack Agneta och Åsa! Man önskar att man fick ha kvar sina trotjänare för evigt, ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-