sidhuvud

Glad påsk med Rumba!

Nu är det några dagars ledighet och det ska bli väldigt skönt. Påsk är en härlig storhelg som för mig förknippas med vår och godis :). Inga måsten som vid jul och nyår. Med påsken så kom också våren tillslut och det har varit några härliga dagar med sol och plusgrader. Nu tar det ordentligt på snön men eftersom det fortfarande är minus på nätterna så blir det inte så blött och geggigt, det gillar vi.
Den blöta sommaren och hösten som var, tog väldigt hårt på mina hagar så det är välkommet med en torr vår nu .

 

Vi firar också vår påsk med Rumba.Det är vårt nya sto som förhoppningsvis blir Difusas värdiga efterträdare och hon hämtas ev nästa vecka i Spanien. Väldigt spännande även om det också på nåt sätt känns vemodigt, hade varit lite roligare om vi hade kunde köpt in detta sto och fått haft Difusa kvar men så ville det inte bli.

 

Det gick ganska fort att hitta Rumba då jag hade tittat ut ett annat sto på detta stuteri som jag valde mellan när vi köpte Difusa. Så när vi väl bestämde oss för att nu köpa in ett nytt sto så kontaktade jag dom för att höra om hon fanns kvar. Det gjorde hon inte men dom rekomenderade oss då istället detta sto som var den som liknade det andra stoet mest till stam och karaktär. Det var inget svårt beslut att ta utan gick hon bara igenom veterinärbesiktning och avelsvärdering, vilket hon gjorde utan anmärkningar, så bestämde vi oss för att slå till.

 

Tror och hoppas nu att vi hittat en liten pärla. Hon faller in på de kriterier jag hade vid köp, stam, storlek, exteriör och gång och hon ska enligt säljaren vara väldigt trevlig att hantera. Det sistnämnda är jag minst orolig för då det faktiskt är sällan man träffar en otrevlig PRE. Möjligen kan stona vara "ohanterade" men det brukar inte vara nåt större problem att råda bot på. Rumba är åtminstone longerad så hon är i alla fall inte helt ohanterad.

 

Rumba är född 2009 och 162-64 hög. Hon är från ett stuteri som heter Yeguada Fuertes Camacho i Barcelonatrakten. Här är hon uppfödd i lösdrift med sommarbete på stora fält. Hennes pappa är en Escalera-hingst som heter Chulo XVII och är idag stuteriets egna. Han är utbildad St Georg i dressyr och är utställd med 100 p varav 23 p för rörelser och funktionalitet., vilket är ett bra resultat. Chulo´s pappa Faraon XXIV och morfar Entendido XX, båda Escalera, har ett dressyrblupindex på 106,34 resp 105,12, vilket är över medel som ligger vid 100.

 

Rumbas mamma, Seni-Oficiala, är ett sto från stuteriet Yeguada Senillosa. Hon är linjeavlad på Lebrijano III, en gångarsförvärvare från stuteriet Yeguada Militar, som ligger bakom många fina utmärkande dressyrhästar i Spanien, bla Fuego de Cardenas. Hon är utställd 8 ggr mellan 2003-2008 med en medelpoäng på 77,98 vilket är en väldigt hög poäng i det gamla systemet som upphörde 2009. Hon innehar titeln Stochampion och reservsto champion. Hon är också linjeavlad på Macanuo, en Escalera-hingst som 1989 blev Spansk Champion och hans mamma Macanua blev Spansk Stochampion 1984.

 

Så nu ska det bli väldigt spännande att se om dom här generna ligger och lurar i Rumba och om hon kan vara så snäll och föra dom bra vidare till sina kommande avkommor och behålla dom ev dåliga till sig själv. Det är ett spel på lotteri när det kommer till avel men det finns iallafall goda förutsättningar och jag tror inte det är bortkastade pengar att nu lägga Heleno på henne med sitt Guardiola-blod.

Tiden får helt enkelt utvisa det :)

 

Så nu väntar vi med spänning på att inget går på tok medans hon är kvar i Spanien utan hämtas upp under nästa vecka och kommer hem hel och ren.

 

Önskar alla en Glad Påsk!

 

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Linda » Dunderentré:  ”Ja, nog blev det lite snopet alltihopa.. Dino och de andra är friska än iallafal..”

  • Mari » R.I.P Difusa:  ”KRAM TILL ER!!”

  • Linda » R.I.P Difusa:  ”Beklagar! Vilken tragisk historia. Hennes föl får henne att leva vidare iallafal..”

  • Petra » Du fattas mig, Maggan!:  ”Carina, det är fantastiskt att fått lära känna Maggan. Det har varit en fantasti..”

  • Carina » Du fattas mig, Maggan!:  ”Tack Agneta och Åsa! Man önskar att man fick ha kvar sina trotjänare för evigt, ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-