sidhuvud

Kompis sökes!

Oj vad tiden går fort och imorgon blir fölis 3 hela v. Han växer så det knakar och blir bara mer och mer social och när jag går ut i hagen så kommer han och lägger han mulen mot mig och brummar, så himla go är han. Både han och mamma Difusa mår rikigt bra.

Oj vad tiden går fort och imorgon blir fölis 3 hela v. Han växer så det knakar och blir bara mer och mer social och när jag går ut i hagen så kommer han och lägger han mulen mot mig och brummar, så himla go är han. Både han och mamma Difusa mår rikigt bra. 

Dulzon växer han med och börjar bli en riktig unghäst. Det är otroligt vad mycket som händer under våren då dom kommer ut ur sin raggiga vinterpäls och blommar ut för fullt. Han är inne i en riktig växtperiod nu och är lite kantig percis som en unghingst ska va:) Lite bete på det kommer göra gott och det enda som fattas nu är en kompis. Tyvärr har jag ingen som jag törs släppa honom med, Heleno skulle garanterat vara snäll med honom men tänk om inte, då blir det köttfärs och det vill vi inte riskera:) Så nu får han snällt gå själv i en hage mellan stona och Heleno så han är aldrig ensam vart han än befinner sig i sin hage och det går över förväntan bra. Får se det som en bra träning och han visar ett helt fantastiskt temperament, inget skrik, inget tok utan han betar i all sköns ro. Men, han ska inte vara utan kompis utan jag söker med ljus och lykta en 1-årshingts eller kastrerad 2-3 åring. I absolut värsta fall får jag inkvarter honom nånannanstans på nåt hingstbete men det vill jag helst inte. Jag är sån där fånig person som inte skulle kunna sova en natt om han var borta! Så vet ni någon som behöver bete under sommaren och ev box fram till nästa vår, så be dom höra av sig till mig 070-359 14 39 eller helenovi@hotmail.com

Dom andra hästarna mår också bra och det känns verkligen som om vi bott in oss nu, så skönt. Botijo och Heleno fick en liten vila från träning under tiden jag vakade på Difusa, orkade helt enkelt inte jobba, vara uppe på nätterna och sköta marktjänst men det gjorde nog bara Botijo gott och nu är får dom jobba igen. Botijo rids nu utan fegsnöre och nu när det torkat upp så kan vi vara i en av hagarna och då är det mycket enklare för Therese att rida. Han är fortfarande vinglig och det beror mycket på att man inte har något staket eller någon ridbanevägg att ta stöd från, det är SVÅRT att rida unghäst på öppen yta MEN nyttigt. Vi har börjat lite smått att planera för en liten ridbana och det ser jag verkligen fram emot, synd att allt ska ta sån tid bara.

 

Nä nu blir det ut och mocka:)

Ha det gott!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Linda » Dunderentré:  ”Ja, nog blev det lite snopet alltihopa.. Dino och de andra är friska än iallafal..”

  • Mari » R.I.P Difusa:  ”KRAM TILL ER!!”

  • Linda » R.I.P Difusa:  ”Beklagar! Vilken tragisk historia. Hennes föl får henne att leva vidare iallafal..”

  • Petra » Du fattas mig, Maggan!:  ”Carina, det är fantastiskt att fått lära känna Maggan. Det har varit en fantasti..”

  • Carina » Du fattas mig, Maggan!:  ”Tack Agneta och Åsa! Man önskar att man fick ha kvar sina trotjänare för evigt, ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-