sidhuvud

Vår!

Vilken helg det var, 15 grader och sol, och det i mars. Konstigt även om det är välkommet. Vore skönt om vi fick en lång vår för det är verkligen en underbar period.

Vi fick hem grus till helgen och kunde börja lägga på det på stallbacken. Det var bara ett bärlager där med stora vassa stenar och inte särskilt trevligt för hästarna att gå på och tills dess jag får en ridbana så är det  enda stället jag kan jobba hästarna på. Så gruset kom väl tillpass och nu kan vi jobba på ganska bra med dom. Botijos inridning går framåt även om det varit lite stiltje sista veckorna pga is, men nu kör vi på. Han är nu styrbar och lyssnar fint på frammåtgivande och förhållande hjälper. Han är dock extremt känslig och vinglig men det ger sig när vi nu kan börja trava med honom. Han är jätteduktig och okomplicerad, står still när man sitter upp och av och idag kunde Therese tom använda stigbygeln när hon satte upp. Nu får vi ligga i lite så han är redo att visas i augusti på championatet på Strömsholm. Där ingår ett ridrov, ungefär som ett mellanting av ett ridborgarmärke och en LC, där enbart gångarter, ridbarhet och temperament bedöms, så det ska vi väl kunna fixa till. Han ska då visa skritt, trav och galopp i olika tempon, på rakt spår , diagonalt och på volt i båda varv. Få se om vi också åker och visar honom på hingstvisningen som RMPRE planerar att ha på Gesta Gård i början av maj. Kruxet är ju att Difusa ska föla däromkring och då känns det inte så bra att åka hemmifrån och lämna stackars Robban ensam med en ev fölning, så vi får se hur det blir. Annars är det ett ypperligt tillfälle att träna lite miljöombyte.

Arragorn har också fått komma igång och hans matte har fortsatt hans "ridutbildning". Han har varit lite tjafsig i hanteringen i vinter så hon har fått arbeta lite extra med det och det börjar lösa sig riktigt bra. Han har absolut inte varit dum på nåt vis utan mera lite kärringen mot strömmen, ena stunden inte velat gå fram för att nästa skjuta iväg som skjuten ur en kanon, kan nog vara en fas bara att komma igenom och det gäller nog att bara vara cool och konsekvent. Så nu när dom arbetat igenom det så är det bara att fortsätta rida igen. Det är verkligen jättekul att äntligen vara på gång och kunde vi bara snabbt få till ridbanan så kunde vi börja riktigt på allvar.

 

Och snart ska Heleno vara så här fin igen också, världens bästa Heleno ♥


Tjolahopp!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Linda » Dunderentré:  ”Ja, nog blev det lite snopet alltihopa.. Dino och de andra är friska än iallafal..”

  • Mari » R.I.P Difusa:  ”KRAM TILL ER!!”

  • Linda » R.I.P Difusa:  ”Beklagar! Vilken tragisk historia. Hennes föl får henne att leva vidare iallafal..”

  • Petra » Du fattas mig, Maggan!:  ”Carina, det är fantastiskt att fått lära känna Maggan. Det har varit en fantasti..”

  • Carina » Du fattas mig, Maggan!:  ”Tack Agneta och Åsa! Man önskar att man fick ha kvar sina trotjänare för evigt, ”

Bloggarkiv

Länkar

-