sidhuvud

Med beröm godkänd!

Idag så var det då dagen med stor D och jag, Marie och Therese startade dagen med att städa och putsa inför besöket av ANCCE delegaten Jamie Chapa från Madrid för avlesvärdering av Botijo. Värre än om det vore ett kungligt besök som vi skulle fått och Therese varnade mig ett par gånger med, att nu åker jag härifrån :) Det blev väldigt fint iallafall även om jag inte tror att delegaten tog nån direkt notis om det. Däremot var han väldigt imponerad av naturen, våran lilla svenska traditionella gård och skogen och fotade friskt. Charmigt:)

 

Visningen av Botijo gick snabbt och han var med på noterna när mätkäppen kom fram. Enda tveksammma momentet var väl att besiktiga testiklarna då Botijo nog tyckte att han gått snäppet för långt och klippte med öronen ett par gånger och la sig till med dom sura ögonen.

 

Jamie Chapa var väldigt trevlig och vi hann med lite fika innan han, Jane och Gunilla åkte tillbaka mot Stockholm och det var väldigt intressent att få ta lite del av hans kunskap och prata lite PRE. Han tyckte att det var mycket bra hästar han hade sett under dagen och det är särskilt kul att höra. Han uppmärksammade också Campanilla (Botijo´s mamma) och menade att det börjar bli sällsynt att se hennes typ och att den knappt finns kvar bland de hästar som är unga idag i Spanien, kanske nåt man ska tänka till på för att försöka bevara i sin avel.

Vi ska vara stolta över våra PRE och våra avkommor här i Sverige och jag blir ibland ledsen när jag läser och hör sånt trams som att det bara är skräp som säljs hit och att vi inte bryr oss mer än om den hingst vi tänker använda, har lång man. Så är det verkligen inte utan vi har ett bra och brett urval som en bra grund och de uppfödare som jag känner är väl insatta i aveln av PRE och är hela tiden villiga att lära sig mera.

 

Så nu är Botijo äntligen godkänd för avel och det känns väldigt skönt att äntligen få det gjort.

 

Ha det gott!

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Linda » Dunderentré:  ”Ja, nog blev det lite snopet alltihopa.. Dino och de andra är friska än iallafal..”

  • Mari » R.I.P Difusa:  ”KRAM TILL ER!!”

  • Linda » R.I.P Difusa:  ”Beklagar! Vilken tragisk historia. Hennes föl får henne att leva vidare iallafal..”

  • Petra » Du fattas mig, Maggan!:  ”Carina, det är fantastiskt att fått lära känna Maggan. Det har varit en fantasti..”

  • Carina » Du fattas mig, Maggan!:  ”Tack Agneta och Åsa! Man önskar att man fick ha kvar sina trotjänare för evigt, ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-