sidhuvud

Legendario Ganador

Pura Raza Espanola

Färg: mörkbrun 

Född: 2012-05-12

u: Difusa

e: Centinelo II (Guardiola)

 

Inavelsgrad: 3,27 %

 

Uppfödare: Legendario PRE

 

Stamtavla: Ganador är under inskrivning

 

Ganador föddes efter en lång väntan natten den 12 maj. Difusa gäckade oss en hel del och gick hela 356 dygn innan hon bestämde sig för att föla.

 

Gandor är robust med en kraftig benstomme och kommer bli den lite maffigare typen av PRE.
Han är välvinklad med runda former och har ett mycket vackert huvud och bra hals. Han rör sig mycket bra i alla gångarter vilket verkar gemensamt för Difusas avkommor. Han är idag högre än mina andra föl, vid samma ålder, och kommer nog sluta kring 165-170 cm.

 

Ganador verkar få ett bra temperament och är väldigt lugn men med en egen vilja. Han är lätt att hantera vid borstning och verkning och första gången han fick grimma på sig reagerade han som om han alltid haft den, inget är särskilt märkvärdigt för honom.

 

Ganador har för mig en väldigt intressent stam och borde bli ett bra tillskott för avel här i Sverige. Hans pappa är Guardiolahingsten Centinelo II vilken i sin tur är barnbarn till Centella V som är en av dom mest betydande hingstarna som funnits i Spanien. PRE med Guardiola-stam utmärker sig som funktionella och stabila och har framgång vid dressyr, doma vaquera och inte minst morfologiska utställningar. Inte sällan är det Guardiola blod i de som vinner championtitlarna vid SICAB.

 

 

Mamma Difusa är linjeavlad på en av Spaniens främsta dressyr och gångartsförvärvare Lebrijano III som är farfar till bla Fuego de Cardenas.

 

Via henne finns också andra betydande hingstar inom derssyraveln inom PRE såsom Elegido XXIII, Vinatero III och YM hingsten Jenson.

 

 

 

Ganador  har alla förutsättningar för att bli en riktigt bra PRE och därför har vi beslutat att sälja honom till någon som har ambition och möjlighet att matcha honom i livet och som har möjlighet att behålla honom som hingst eftersom vi nog kommer vara första att vilja använda honom i vår egen avel.