sidhuvud

Vår avel

Målet med vår avel är att föda upp PRE hästar som är starka, sunda och har en hög ridbarhet. De ska passa både ryttare som vill bruksrida och tävla dressyr. Därför har vi satsat på PRE  med goda gångarter och med ett stabilt temperament. Vi har studerat uppfödare i Spanien och gjort oss en uppfattning om vilka blodslinjer vi vill avla vidare på och dessa är bla Guardiola, Escalera och därigenom Yeguada Millitar. Samtliga är högt skattade och eftertraktade blodslinjer i Spanien och vi tror att en lagom mix av de gamla fina Cartujanolinjerna, kommer bli vad vi önskar oss.
 

Kort presentation av våra hästar:

 

Heleno BRH VI kommer från en av en av den främsta upfödaren av PRE inom dressyr i Spanien, Yeguada BRH.
Han har ett mycket bra temperament och en enorm arbetsvilja. Det gör det roligt och lätt att arbeta med honom.
Han har bra gångarter med takt och balans med ett brett register. Heleno har rena Guardiolalinjer på pappa och mammas sida. Hans morfar är multichampion Centella V som blev Spansk champion vid SICAB 1988 och hans mormor Barilla vann titeln subcampeona vid SICAB 19xx.

Estupendo XVII är vårt lilla energiknippe som vi valde för hans enorma talang och fysiska styrka att på lättaste sätt utföra svåra rörelser inom dressyr. Till detta har han ett mycket bra temperament och han är oerhört hörsam, känslig och lättlärd. 
I Estupendos stamtavla hittar man till största del Yeguda Millitar och 
Miguel Ángel de Cárdenas. Hans farfar Sentado är en kvalificerat godkänd hingst hos YM och på hans mammas sida hittas godbitar som Vasallo II och Poseido IV.

Fuer Rumba uppfödd hos Yeguada Fuertes Camacho och hon valdes av oss utifrån sina Escalera-linjer, ett blod som vi skattar högt.
Hennes pappa är född hos Jose Esclalra och hennes mamma Seni-Oficiala hos Yeguada Senillosa. Mamman har fina resultat vid morfologisk tävling med flera championtitlar. Fuer Rumba har ett högt genetiskt avelsindex för dressyr, 110.87,  inom avelsprogrammet ANCCE.
Rumba är enligt min mening ett riktigt klassiskt vackert PRE-sto med mycket bra gång och förutsättningar för att lämna vackra avkommor väl lämpade för dressyr. Rumba har deltagit vid morfologisk tävling med mycket bra poäng.

Divina LXVI uppfödd hos Yeguada Paco Marti, en av de främsta uppfödarna som specialiserats sig på att avla rastypiska PRE med färg, specialiserade på gulanlag och pärlanlag. Divina bär 1 gulanlag och kan därför få avkommor med gul färg, Bayo. Divina har 2 st föl inskrivna med Divo PM och Revoltoso XXIX, båda verksamma hos Yeguada Paco Marti. Divinas helbror Divino XVIII är verksam i Tyskland med hela 180 avkommor inskrivna i stamboken LGANCCE. Divini är också godkänd i Tyska förbundet ZfdP.
Hennes pappa heter Carmelo II och  är nog en av de mest kända avelshingstarna som lagt grunden för bra färgade PRE.
Våra änglar
 

Legendario Botijo är son till Campanilla XIX och vår egen uppfödning. Han kommer debutera i avel våren 2012 efter att ha visats för avelsgodkännande. Botijo tror vi kommer bli en tillgång för oss och vi hoppas han kommer nedärva sin elegans, rastyp och sitt milda temperament. 

 

Campanilla XIX har väldigt bra gångarter med mycket luft och schvung. Hon har ett mjukt temperament och är väldigt vänlig. Hon är dessutom vacker med en enorm grace och stil och med sina fina gamla cartujano/bocado linjer så känns hon självklar att avla vidare på.
 

Difusa är ett robust sto med ett stadigt temperament och hon har stora, luftiga gångarter utöver det ordinära. I hennes stamtavla, vilken består till största del av YM/Escalera, hittar man dressyr/gångartsförvärvare såsom Lebrijano III, Elegido XXIII och Vinatero III. Hennes stam finner vi extra intressent att avla vidare på.

 

Magica är ett halvblodssto med en otrolig pondus och mycket power. Hon är tuff men alltid rättvis. Hon har den rätta glöden och gnistan. Hon har mycket bra gångarter med ett brett register. Denna dam kan försätta berg. Hennes far Magini 695 har lämnat många bra dressyravkommor, bla Briar .