sidhuvud

2012 > 06

Så var midsommar över och vi hörde till de tacksamma som fick fint väder både midsommarafton och dag. Båda dagarna firades lugnt här hemma, Therese och jag fick oss ett dressyrpass på Heleno och Botijo på midsommarafton och därefter lite grillat, sen på midsommardagen blev det knytklas med närmaste släkten, mysigt att bara vara hemma och ta det lugnt. Både Botijo och Heleno har kommit igång bra. Heleno känns oförskämt fräsch för att faktiskt inte ha gjort nåt på närmare 2 år. Han besitter en enorm styrka denna häst och man kunde tro att han skulle vara stel och ouppmärksam men inte han inte, han ger 100%. Konditionen däremot är väl lite si och så, så det är den vi får jobba mest med nu, men det är ganska tacksamt ändå och man får tänja gränsen lite i taget, gång för gång. Det blir tempoväxlingar och skolor för hela slanten.

 

Idag mådde Maggan inte så bra. Hon började flema på fm och ville inte äta ute och hon visade tydligt att det inte stod rätt till med magen. Avvktade till lunch för att se om det skulle ge med sig, tempade och promenerade runt med henne men hon fortsatte att flema och la sig ner vid några tillfällen så jag fick ringa in vet för att få hjälp med henne. Hon visade inga stora symptom på kolik men eftersom hon har en tidigare historia med upprepade kolikanfall så kändes det bättre att ringa för tidigt än att vänta ut det. Vet kom och konstaterade lindrig kolik och behandlade henne därefter med smärt/avslappnande och parafin. Hon hade varken puls eller temp utan var mer hängig och aptisk innan men efter vets behandling så kom magen igång bättre och så snart sederingen gått ur kroppen på henne och hon fått vila lite så börjad hon humma och tigga efter mat, så nu håller jag tummarna att det bara var känningar som inte kommer tillbaka. Maggan har ju trots allt nått den hedervärd åldern av 23 år och några år till vill vi faktiskt ha henne kvar.

 

Ha det gott!

Läs hela inlägget »

Idag var hästarna mer än villiga att gå in vid 15-tiden då det fullkomligt öst ner ända sen i morse. Riktigt trökigt när det ju ska vara sommar nu. Mina hästar får inte gå ute på nätterna för vi har varg här, ännu trökigare. Det är en ensamströvre men också en grupp på 3. Den som är ensam går samma sträcka och passerar i vår närhet varje morgon. Tror ju inte att den/om skulle ge sig på dom vuxna hästarna men Dulzon och fölis kan ligga risigt till och det riskerr jag inte. Men dom blev sysselsatta ändå så jag tror inte dom misstyckte. Bla fick Dulzon sig en verkning, fölis sin dagliga grimträning så vi snart kan börja leda honom in och ut, Campanilla reds och vi tränade igång/avsaktningar och det märks verkligen vem Botijo brås på för hon är lika snabb i reaktionen som han. Det är tvärnit vid minsta lilla ptrooo:)

Sen blev det utställnignsträning för hela slanten med Botijo. Vi har planerat att visa honom på Strömsholm om han känns mogen innan anmälningstiden går ut.

...och då får det ju inte se ut så här:) ... men det är svårt att stå kvar och inte gå fram till matte!

... speciellt inte om man får godis om man kommer fram, hmm. Fast här blev han inbjuden:)

Lite mer engagemang kunde man ju önska från herrn:)

Nu börjar det ju likna nåt om vi nu också lyckas få benen på rätt plats:)

Jaja det kommer...

...å lite mer godis, som avslutning, när man varit så duktig och bara behövt träna på att stå still :)

Läs hela inlägget »

Nu jäklar händer det grejer här på farmen och såna grejer som liksom var målet med hela den cirkus vi varit inne i de senaste 2 åren - arbete med hästarna!
Hux flux så står 3 st för inridning, Botijo, Cherokee och, hör o häpna, Campanilla :) Jag har i alla år sagt att så småningom ska vi rida in Campanilla men det har inte blivit av eftersom det har varit meningen att hon skulle stått med föl varje år och nu när Therese kom med kravet att hon MÅSTE ridas in så gjorde vi slag i saken, naturligvis. Så igår tog vi ut henne med vojlock och gjord och jag kastade upp Therese. Campanilla brydde sig inte ett dugg utan vi skrittade runt på volten några varv så var det bra med det. Idag sadlade vi henne och Therese kastades upp sen gick vi en liten vända från stallet, inga som helst problem och det är som att hon aldrig gjort annat. Vad jag vet så har hon aldrig haft varken sadel eller ryttare på ryggen, borsett att jag satte mig upp en gång för några år sedan, så hon är bara helt fantastisk. Så nu fortsätter vi med det när det var så okomplicerat och kommer inom kort kunna njuta härliga uteritter med henne. Ser verkligen fram emot det för jag tror hon kommer vara rikigt härlig att rida.

Idag gick också startskottet för Cherokee´s inridning men här väljer vi nog att följa "regelverket" och ta allt från A-Ö. Hon är ung, grön och har inte så mycket livserfarenhet och då får ingenting forceras. Cherokee måste jag vara klar med till hösten och efter det sälja henne, tyvärr:)), men hon är för bra för att bli sällskapsdam här hemma, hon ska ut på dressyrbanorna för det är där hon kommer höra hemma.

 

Så nu är det fullt upp och den här våren har varit riktigt rolig, Botijo blev godkänd avelshingst och inriden, Difusa fick ett fint och välskapt  föl utan några som helst komplikationer, Heleno är igång igen och vi fortsätter jobba med stona. Nästa steg blir att återuppta träningarna och då blir det med Botijo och Heleno. Det är ett absolut måste om man ska komma frammåt, man behöver någon som ger en feeback och kan komma med ideer och banna en när man håller på att lägga sig till med bekvämligheter. Så jag hoppas att hon jag tränat ett tag för tidigare vill förbarma sig över oss igen!

 

Ha de gott!

Läs hela inlägget »

Senaste inlägg

Arkiv

Senaste kommentarer

  • Linda » Dunderentré:  ”Ja, nog blev det lite snopet alltihopa.. Dino och de andra är friska än iallafal..”

  • Mari » R.I.P Difusa:  ”KRAM TILL ER!!”

  • Linda » R.I.P Difusa:  ”Beklagar! Vilken tragisk historia. Hennes föl får henne att leva vidare iallafal..”

  • Petra » Du fattas mig, Maggan!:  ”Carina, det är fantastiskt att fått lära känna Maggan. Det har varit en fantasti..”

  • Carina » Du fattas mig, Maggan!:  ”Tack Agneta och Åsa! Man önskar att man fick ha kvar sina trotjänare för evigt, ”

Länkar