collage_object

Vår avel

Målet med vår avel är att föda upp PRE hästar som är starka, sunda och har en hög ridbarhet. De ska passa både ryttare som vill bruksrida och tävla dressyr. Därför har vi satsat på PRE  med goda gångarter och med ett stabilt temperament. Vi har studerat uppfödare i Spanien och gjort oss en uppfattning om vilka blodslinjer vi vill avla vidare på och dessa är bla Guardiola, Escalera och därigenom Yeguada Millitar. Samtliga är högt skattade och eftertraktade blodslinjer i Spanien och vi tror att en lagom mix av de gamla fina Cartujanolinjerna, som Campanilla XIX och Botijo bär, kommer bli vad vi önskar oss.

 

Vi har också betäckt  vårt halvblodssto, Magica, med Heleno VI. En kombination som visat sig mycket lyckad med de 2 avkommor det resulterat i, Legendario Aragorn och Legendario Cherokee. Nu är vårt sto 22 år och vi får se om det är möjligt att betäcka henne igen men om inte så finns det en ev plan att införskaffa ett nytt halvblodssto för att fortsätta denna kombination.

 

Kort presentation av våra hästar:

 

Heleno VI har ett mycket bra temperament och en enorm arbetsvilja. Det gör det roligt och lätt att arbeta med honom. Han har bra gångarter med takt och balans med ett brett register. Heleno har rena Guardiolalinjer på pappa och mammas sida. Hans morfar är multichampion Centella V.

 

Legendario Botijo är son till Campanilla XIX och vår egen uppfödning. Han kommer debutera i avel våren 2012 efter att ha visats för avelsgodkännande. Botijo tror vi kommer bli en tillgång för oss och vi hoppas han kommer nedärva sin elegans, rastyp och sitt milda temperament. 

 

Campanilla XIX har väldigt bra gångarter med mycket luft och schvung. Hon har ett mjukt temperament och är väldigt vänlig. Hon är dessutom vacker med en enorm grace och stil och med sina fina gamla cartujano/bocado linjer så känns hon självklar att avla vidare på.

 

Difusa är ett robust sto med ett stadigt temperament och hon har stora, luftiga gångarter utöver det ordinära. I hennes stamtavla, vilken består till största del av YM/Escalera, hittar man dressyr/gångartsförvärvare såsom Lebrijano III, Elegido XXIII och Vinatero III. Hennes stam finner vi extra intressent att avla vidare på.

 

Magica är ett halvblodssto med en otrolig pondus och mycket power. Hon är tuff men alltid rättvis. Hon har den rätta glöden och gnistan. Hon har mycket bra gångarter med ett brett register. Denna dam kan försätta berg. Hennes far Magini 695 har lämnat många bra dressyravkommor, bla Briar .